Kategorier
Days of my life

Kunskap och vilja att hjälpa fler

Jag fick för ett tag sedan reda på att jag har möjligheten att gå en specialkurs i programmering. Är så glad över att utöka mina kunskaper och på så sätt kunna hjälpa fler utsatta kvinnor och barn genom mitt IT-forensiska volontärarbete. För alla som ej vet det så är jag utbildad inom informationssäkerhet och it. Då jag pga min diagnos ej får utbilda mig till polis och då min livssituation för tillfället, polislarm osv, ej tillåter några karriärmässiga utsvävningar så har jag valt att lägga en hel del tid på att hjälpa utsatta våldsutsatta kvinnor och barn.

Min senaste utbildning hos Yrkeshögskolan i Mölnlycke och Riskhanteringsakademin fullgjorde jag som heltidsensamstående och trots att jag och dottern ibland tvingats få skydd av kommunens pga rådande omständigheter. Fullgjorde även tre övriga utbildningar under samma tid men dessa var dem med relevans för inlägget. Målet har alltid varit att kunna göra skillnad för de mest utsatta och en av de huvudsakliga anledningarna i min ansökan till Riskhanteringsakademin var tex att jag vill vara en av dem som jobbar mot sexualbrott mot barn. Det gör jag till viss del idag även om det ej är i den form som jag trott.

Jag har för förtydligade diagnosen ”högfungerande Asperger” och IT har alltid varit ett av mina intresseområden. Musiken är fortfarande viktig. För er som ej vet det så har jag bland annat släppt musik som finns att höra på bland annat Netflix, i serier och i film. Men att ha och framför allt ta sig tiden att hjälpa andra har alltid varit viktigt för mig.

I och med denna nya utbildning så kommer jag därigenom kunna utöka mina kunskaper ytterligare och därigenom hjälpa fler vilket känns otroligt bra. För tro mig, hjälp behövs. Våldsutsatta kvinnor och barn i Sverige idag får ej endast utstå fruktansvärda handlingar från sina förövare, partners och pappor utan även av myndigheter. Lagstiftningen i Sverige är helt skev och ofta få kvinnor och barn inte det skydd de behöver. Det absolut tydligaste exemplet på att Sverige är ett fruktansvärt land att växa upp i som barn till en våldsam pappa är att pappan i nästintill samtliga fall behåller vårdnaden för barnen om han dödar mamman… Detta även om han dödad mamman inför barnen. Mammor i våldsamma relationer som vill skydda sina barn blir även tvingade av Socialtjänsten och Familjerätten i många fall att ej kontakta polisen om pappan skadar dem då detta talar till mammans nackdel för att det enligt dem kan leda till att barnen/barnet får en negativ bild av sin pappa.

Exemplen kan göras många men sanningen är att det ej spelar någon roll hur mycket jag skriver eller hur mycket du läser. Om ingen agerar så kan det ej göras någon skillnad. Vill du göra skillnad och önskar tips på hur du kan hjälpa till? Kommentera eller sänd mig ett meddelande på Facebook.

Ett svar på ”Kunskap och vilja att hjälpa fler”

Vi lever i ett felvrängt rättssamhälle. Våra laga verkar skydda dessa förövare istället för att hjälpa och stötta dom utsatta… Man blir så förbannad rent ut sagt!
Tack Emilie för att du försöker göra nått gott <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *