Kategorier
Days of my life

Vettigt att ringa ensamstående småbarnsföräldrar kl 21?

Igår var den äntligen här. Sista dagen i isolering. Enligt Folkhälsoinstitutets riktlinjer skall man stanna hemma symptomfri i ett visst antal dagar. Dessa dagar passerades igår. Så skönt! Jag har varken jobbat eller Bess varit på förskolan på cirka 2 veckor. Helt galet. Att bara vara hemma har dock inte varit så påfrestande som man kan tro. Både jag och Bess har galen fantasi och lyckas alltid ha kul ihop oavsett vad. Vi fick ju en del övning när vi flyttades mellan skyddade adresser i början på året om man så säger.. Men man får ta det goda med det onda.

Cirka 21.00 på fredagen ringde dotterns pappa till min mobil. Min mobil är dock, som rutinerad småbarnsförälder, i ”stör ej”-läge vid den tiden. Man vet aldrig vilka telefonförsäljare eller muppar som kan få för sig att ringa så sent tänker jag och jag vill ju aldrig att det skall störa min dotters sömn att vissa har svårt att förstå vad det innebär att ha barn. Bess sömn går före alla ”exklusiva erbjudanden” eller mitt sociala liv vill jag lova! 🙂 Dessutom tenderar jag att somna jag också när jag nattar Bess. 🙂

Är det vettigt att ringa så sent till någon man vet är heltidsensamstående och som därmed nattar barn på kvällen? Jag tycker inte det. Han har dessutom ingen aldrig att ringa mig med tanke på att det finns en speciellt etablerad mail till att hålla kommunikationen oss emellan. Vad pappan ville? Oklart. Men med tanke på att han dök upp utanför förskolan där han bland annat fotograferade/filmade mig bara för typ 3 veckor sedan så är det ytterst obehagligt att han håller på att söka upp mig på det sättet. 🙁

Här var vad jag svarade iallafall då jag dagen efter upptäckte att han hade fått för sig att fråga vad Bess hade för symptom sent på fredagskvällen också. Jag orkar liksom leva i det fördolda med allt som händer längre..

Imorgon är det iallefall kursstart på programmeringsutbildningen jag fått möjlighet att gå! Känns, som jag sagt förut, helt underbart att få möjlighet att utvidga mitt kunskapsområde och på så sätt kunna möjliggöra för att hjälpa utsatta kvinnor och barn genom det IT-forensiska volontärarbetet jag avlagt så mycket tid på det senaste året. 🙂 Ska bli så spännande!

Ett svar på ”Vettigt att ringa ensamstående småbarnsföräldrar kl 21?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *